A- A A+

Header PKN

 

VIJF AVONDEN
Christelijke meditatie

Voor de zesde maal op rij bieden wij een training in christelijke meditatie aan voor beginners. Waartoe mediteren? In ons dagelijks leven komt er van alles op ons af: in gezin en werk hebben wij veel te regelen en er worden dagelijks talrijke keuzes van ons gevraagd. Dat kan je onrustige en gejaagde gevoelens bezorgen. Er blijft dan weinig tijd voor jezelf over. Meditatie helpt je om ruimte te maken voor jezelf, om stil te worden en naar binnen te keren.

 

VijfAvonden

 

- In deze training maak je kennis met de basis van meditatie (zitten-ademen-aandacht- omgaan met afleidingen)
- Je doet ervaring op met drie verschillende vormen van christelijke meditatie
- Je onderzoekt thuis mediterend, welke meditatievorm het beste bij jou past.

 

Al oefenend vind je een manier die jou in contact brengt met de Bron van Licht en Liefde, Christus.

 

De training wordt gegeven door Antoon Vermeulen. Hij heeft als aalmoezenier bij de Krijgsmacht gewerkt. Hij is geestelijk begeleider en therapeut in de praktijk Ziel en Geest, www.zielengeest.nl en is lid van de Protestantse Gemeente te Wapserveen. Hij heeft ruime ervaring met vele vormen van meditatie.

 

Data       Maandagen 12-19-26 september en 3en 10 oktober 2022
Tijd        19.15-21.30 uur
Plaats    Clemenskerk te Havelte, ingang de Nije Wheeme
Groep    Minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers. Leeftijd 25 tot 85 jaar
RIVM     Nije Wheeme en kerk zijn geschikt om aan de RIVM regels te voldoen
Kosten  €35,- op de eerste avond contant te voldoen
Info en opgave Antoon Vermeulen, 06-25420738, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Zomerstop

Op 18 mei was de laatste Dagsluiting in de Molenhof. In Sanniek was er op 12 mei nog een Samenspraak evenals op 25 mei in de Molenhof. In juni, juli en augustus liggen deze activiteiten in de Molenhof en in Sanniek even stil. Wel gaat het bezoekwerk door, niet alleen in de Molenhof en Sanniek maar ook bijvoorbeeld bij u thuis of, als ik een bericht krijg in het ziekenhuis of revalidatieinstelling. Als u het prettig vindt, wanneer ik op bezoek kom, bel of mail me even, zodat we een afspraak kunnen maken, tel. 0521 350255, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het is de bedoeling, dat op de 3e woensdag van september er weer een Dagsluiting is in de Molenhof en in september ook weer begonnen wordt met Samenspraak in Sanniek en in de Molenhof. Ik wens u allen, hoe uw omstandigheden ook zijn, een goede zomer met veel zonneschijn, maar ook voldoende regen.

 

Hartelijke groeten,
Greet Bijl-Valk

 

Koffie-ochtenden / Leerhuis

De koffie-ochtenden zijn van karakter veranderd: het is meer een studie- en gespreksgroep geworden. Een boek vormt het uitgangspunt voor het gesprek. En dat gesprek kan alle kanten uitgaan: dat hangt van de deelnemers af.

 

Niet alleen voor gelovige mensen kunnen deze ochtenden verrijkend zijn. Ook nieuwsgierige mensen die geen kerkelijke achtergrond hebben zijn van harte welkom. U kunt vrijblijvend een keer komen kennismaken.

 

Plaats: Nije Wheeme/ Clemenskerk Havelte
Wanneer: iedere eerste woensdag van de maand.(met uitzondering van juni, juli en augustus)
Aanvangstijd: 9.30 uur
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Opgave is niet nodig, U bent welkom.

 

We zijn in beeld!

 InBeeld

Een dienst in de Clemenskerk kan niet alleen beluisterd maar ook bekeken worden. Boven, naast het orgel, is een camera geïnstalleerd. Die maakt opnames van wat er op het liturgisch centrum gebeurd. De uitzending is iedere zondag vanaf 10.00 uur live te volgen. Ga naar https://www.pkn-havelte.nl, , ga naar Online kerkdiensten en  Live uitzendingen en u kunt thuis mee genieten.

De digitale nieuwsbrief

Verspreiding en aandacht

Door alleen de bekende adressen te gebruiken zal met de digitale nieuwsbrief niet iedereen bereikt worden. We roepen u op, zeker als u merkt dat gemeenteleden overgeslagen worden,  om deze brief te delen.
En om e-mailadressen door te geven!

 

E-adres doorgeven? Dat kan bij een van ons:

Ineke Zijlstra, scriba, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leny de Zeeuw, ledenadministratie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Online kerkdiensten beluisteren

 

Deze online kerkdiensten zijn te vinden bij Hoofdmenu -> Live kerkdiensten -> Live meeluisteren of Diensten (Hier kunt u eerder opgenomen diensten beluisteren).

 

 

Verandering in het lidmaatschap van de kerk

Voor sommige leden binnen onze kerk geldt dat zij ingeschreven staan als niet-gedoopt (geboorteleden), soms zelf zonder dat ze dat weten. Dit komt omdat in het verleden kinderen van ouders die lid waren automatisch ook ingeschreven werden. De landelijke kerk heeft besloten om deze registratie van de niet-gedoopten te laten vervallen.
Dit betekent voor ons als Protestantse Gemeente te Havelte dat de registratie van ongeveer 400 niet-gedoopte leden aangepast moet worden.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en woont samen met een partner/kinderen die doop- en/of belijdend lid is, uw registratie is omgezet naar mee-geregistreerd lid.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en steunt de kerk jaarlijks met een gift. De kerk ervaart dit als een blijk van verbondenheid, uw registratie is omgezet naar Vriend.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en heeft een brief ontvangen (of ontvangt deze samen met de Actie Kerkbalans) met de vraag of u Vriend wilt worden of uw registratie wilt beëindigen.
Pastorale zorg is er voor iedereen, of u nu lid, mee-geregistreerd of Vriend bent van de kerk. En als kerk zijn wij er ook voor iedereen die op zoek is naar zingeving.
Heeft u vragen over uw registratie, of heeft u bezwaar tegen de verandering? Neemt u dan contact op met Ineke Zijlstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de kerkenraad,
Klaas de Vries, voorzitter
Ineke Zijlstra, scriba

Collectemunten

Uitgifte elke 3de donderdag van de maand van 20.00-20.30 uur en de daarop volgende vrijdag van de maand van 10.30-11.00 uur.

Plaats: Nije Wheeme door Henk Brouwer tel. 0521 342946 en Wim Schreurs tel. 0652477087

 

 

Geld moet rollen

Waarom collectemunten i.p.v. collectebonnen en wat zijn de voordelen?

  • Munten gaan langer mee en zijn duurzamer voor het milieu.
  • Munten zijn veel makkelijker te tellen op kleur.
  • Munten zijn hygiënischer, eventueel makkelijk te wassen.
  • Introductie van de € 2,- munt, naast de € 0,50 en de € 1,00 munten.
  • Altijd gepast, nooit meer op zoek naar kleingeld.
  • Geen contant geld meer in omloop.
  • Ontvangst van een duplicaat van de machtiging als betalingsbewijs voor de Belastingdienst.

De munten zijn 29 mm reliëfmunten met de volgende kleuren:

  • € 0,50 groen
  • € 1,00 rood
  • € 2,00 blauw

De munten worden verkocht in sets van 20 stuks van eenzelfde muntwaarde (of een veelvoud hiervan). Bij aankoop tekent u een machtiging als betalingsbewijs. Dit is tevens een bewijs voor de Belastingdienst i.v.m. de ANBI(Algemeen Nut Beogende Instelling)-status van kerken.

Voor de tijden van Verkoop/uitgifte zie rubriek Collectemunten.

 

Kerkkoor

Het kerkkoor staat onder leiding van dirigent  Johan Rodenhuis.
Het kerkkoor repeteert op donderdagochtend van 09.30 – 11.15 uur in de Nye Wheeme .
Ook kijken wij uit naar nieuwe leden , vooral een paar mannen die het koor wat meer body kunnen geven .
U bent van harte welkom .

Voor meer informatie: klik hier

Kerkdiensten

zo 14 aug 2022 10:00 uur
Ds. Marianne Gaastra
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 21 aug 2022 10:00 uur
Nog nader in te vullen
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 28 aug 2022 10:00 uur
Ds. Th. Veenstra
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 04 sept 2022 10:00 uur
Mevr. P. Kooymans, Hoogeveen
Clemenskerk, Havelte en Online

Ook in de kerk

Agenda is leeg