A- A A+

Header PKN

Kerst…een tijd om het leven te bezingen!

Nog eventjes…dan is het weer december en stromen de kerstliedjes via radio en streamingsdiensten de huiskamers, auto’s, kantoren etc weer binnen.
Soms gewoon om naar te luisteren, soms heerlijk om ongegeneerd hardop mee te zingen. Dat doe ik soms ook, maar alleen in de auto, ik wil de rest van de wereld niet belasten met het geluid dat er dan uit komt.


Heeft u dat ook, en wilt u het anders? Gewoon een paar basis tips en tricks om lekkerder te gaan zingen? En houdt u van Kerstliedjes?
Dan zit u zondagmiddag 11 december goed in de Clemenskerk in Havelte.


Daar geeft Sinje Kiel een workshop kerstliedjes zingen. Sinje Kiel, inwoner van Havelte, is geschoold op het conservatorium en neemt ons mee op reis door verschillende landen. Wat zingen ze daar aan kerstliederen? We gaan ze horen en zelf zingen/oefenen in het koor van de kerk. Bekende en minder bekende kerstliedjes komen voorbij.


U hoeft dus echt geen geschoolde zanger te zijn om mee te doen. Samen zingen is gewoon leuk en geeft energie. Vele stemmen samen klinken al heel snel goed en mooi!


Wel graag voor deze keer opgeven als u komt ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


De workshop is van 15.00 uur tot 16.30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf half 3. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld

 

Update Lerende Weg

En.. het is eindelijk gelukt! Door corona heeft het allemaal wat langer geduurd, maar op 22 november komt Gerrit Hiemstra ons vertellen wat de klimaatverandering betekent voor de aarde, voor Nederland en voor ons, mensen. Dat wilt u niet missen.


Net zo min als de workshop kerstliederen zingen die Sinje Kiel op zondagmiddag 11 december geeft in onze kerk. Sinje Kiel, inwoner van Havelte, is geschoold op het conservatorium en neemt ons mee op reis door verschillende landen. Wat zingen ze daar aan kerstliederen? We gaan ze horen en zelf zingen/oefenen in het koor van onze kerk. U hoeft geen geschoolde zanger te zijn om mee te doen. Wel graag voor deze keer opgeven als u komt ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Als u nou denkt: ik heb nog veel meer goede ideeën ; ik ken nog mensen in onze dorpen die interessant zijn: MELD u aan en kom mee doen. Doe mee met Lerende Weg. U bent van harte welkom.

 

13 november Oogstdankdienst, Dag van Delen en Dankbaarheid

 

Oogstdankdienst20221113Ook dit jaar wil de diaconie na de dienst van
13 november weer fruitbakjes rondbrengen bij
gemeenteleden vanaf 85 jaar en
overige in aanmerking komende personen,
zoals langdurig zieken.
Wij vragen u daarom of u fruit wilt doneren
om zo tot mooi gevulde bakjes te komen.
U kan dit fruit inleveren op
zaterdag 12 november tussen 10.00 en 11.00 uur
in de Nije Wheeme in Havelte of
bij de fam. Masselink, Vijverlaan 28 in Uffelte.
Daarna worden dan alle bakjes gevuld.
En wie zou ons daarmee willen helpen?
Heel graag opgeven bij Mw. A. van Vliet, tel. 341674 of mw. A. Mulder, tel. 852398.

 

Na de dienst van zondag 13 november vragen wij zoveel mogelijk gemeenteleden om
enkele bakjes te willen bezorgen bij de mensen.
Het rondbrengen kan behalve op zondag ook op de maandag als dat beter uitkomt.

 

Wij hopen weer op uw medewerking te mogen rekenen!

 

Namens de diaconie,
Anneke Mulder.

 

Inzamelingsactie Voedselbank op zaterdag 26 november bij de kerk in Havelte

De kerk in Havelte, Uffelte en Darp houdt op zaterdag 26 november een inzamelingsactie voor de Voedselbank Westerveld. Tussen 11.00 en 12.00 uur ’s ochtends kunt u producten inleveren bij de kerk in Havelte.


In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Ook in onze gemeente is dat het geval. De voedselbank helpt diegene die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp.


De voedselbank is blij met alle ondersteuning die ze krijgen vooral met lang houdbare artikelen. Dat zijn basis producten die ze op voorraad kunnen houden en die voor de gebruikers fijn zijn om in huis te hebben. Voorbeelden hiervan zijn: peulvruchten, rijst, groeten in blik, pasta, koffie en thee, olie, was- en schoonmaakmiddelen.


Als u wilt geven en niet in de gelegenheid bent om naar de kerk te gaan, is een donatie ook welkom. Dat kunt u doen door een geldbedrag over te maken op bankrekeningnummer NL57RABO 036.33.54.530 van de Diaconie onder vermelding van actie Voedselbank. Of door gebruik te maken van onderstaande QR-code. Hartelijk dank namens de Voedselbank.

 

Voedselbank

 

 

 

 

 Voedselbanken 2

Koffieochtend

September loopt ten einde en dat betekent dat de koffieochtenden weer starten. Voor wie niet bekend is met de koffie-ochtend:
Elke eerste woensdag van de maand wordt onder leiding van Pauline van der Zee gepraat over iets dat ons bezighoudt. Dat kan een gedicht zijn, een gebed of een artikel uit de krant.
U hoeft zich niet op te geven. Iedereen is welkom Onder het genot van een kopje koffie gaan we met elkaar in gesprek. En hoe dat gesprek verloopt hangt af van de deelnemers.
Woensdag 7 december bent u om 9.30 uur weer welkom in de Nije Wheeme. De koffie staat klaar en we eindigen rond 11 uur.
Wees WELKOM!!

 

 

 

We zijn in beeld!

 InBeeld

Een dienst in de Clemenskerk kan niet alleen beluisterd maar ook bekeken worden. Boven, naast het orgel, is een camera geïnstalleerd. Die maakt opnames van wat er op het liturgisch centrum gebeurd. De uitzending is iedere zondag vanaf 10.00 uur live te volgen. Ga naar https://www.pkn-havelte.nl, , ga naar Online kerkdiensten en  Live uitzendingen en u kunt thuis mee genieten.

De digitale nieuwsbrief

Verspreiding en aandacht

Door alleen de bekende adressen te gebruiken zal met de digitale nieuwsbrief niet iedereen bereikt worden. We roepen u op, zeker als u merkt dat gemeenteleden overgeslagen worden,  om deze brief te delen.
En om e-mailadressen door te geven!

 

E-adres doorgeven? Dat kan bij een van ons:

Ineke Zijlstra, scriba, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leny de Zeeuw, ledenadministratie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Online kerkdiensten beluisteren

 

Deze online kerkdiensten zijn te vinden bij Hoofdmenu -> Live kerkdiensten -> Live meeluisteren of Diensten (Hier kunt u eerder opgenomen diensten beluisteren).

 

 

Verandering in het lidmaatschap van de kerk

Voor sommige leden binnen onze kerk geldt dat zij ingeschreven staan als niet-gedoopt (geboorteleden), soms zelf zonder dat ze dat weten. Dit komt omdat in het verleden kinderen van ouders die lid waren automatisch ook ingeschreven werden. De landelijke kerk heeft besloten om deze registratie van de niet-gedoopten te laten vervallen.
Dit betekent voor ons als Protestantse Gemeente te Havelte dat de registratie van ongeveer 400 niet-gedoopte leden aangepast moet worden.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en woont samen met een partner/kinderen die doop- en/of belijdend lid is, uw registratie is omgezet naar mee-geregistreerd lid.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en steunt de kerk jaarlijks met een gift. De kerk ervaart dit als een blijk van verbondenheid, uw registratie is omgezet naar Vriend.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en heeft een brief ontvangen (of ontvangt deze samen met de Actie Kerkbalans) met de vraag of u Vriend wilt worden of uw registratie wilt beëindigen.
Pastorale zorg is er voor iedereen, of u nu lid, mee-geregistreerd of Vriend bent van de kerk. En als kerk zijn wij er ook voor iedereen die op zoek is naar zingeving.
Heeft u vragen over uw registratie, of heeft u bezwaar tegen de verandering? Neemt u dan contact op met Ineke Zijlstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de kerkenraad,
Klaas de Vries, voorzitter
Ineke Zijlstra, scriba

Collectemunten

Uitgifte elke 3de donderdag van de maand van 20.00-20.30 uur en de daarop volgende vrijdag van de maand van 10.30-11.00 uur.

Plaats: Nije Wheeme door Henk Brouwer tel. 0521 342946 en Wim Schreurs tel. 0652477087

 

 

Geld moet rollen

Waarom collectemunten i.p.v. collectebonnen en wat zijn de voordelen?

  • Munten gaan langer mee en zijn duurzamer voor het milieu.
  • Munten zijn veel makkelijker te tellen op kleur.
  • Munten zijn hygiënischer, eventueel makkelijk te wassen.
  • Introductie van de € 2,- munt, naast de € 0,50 en de € 1,00 munten.
  • Altijd gepast, nooit meer op zoek naar kleingeld.
  • Geen contant geld meer in omloop.
  • Ontvangst van een duplicaat van de machtiging als betalingsbewijs voor de Belastingdienst.

De munten zijn 29 mm reliëfmunten met de volgende kleuren:

  • € 0,50 groen
  • € 1,00 rood
  • € 2,00 blauw

De munten worden verkocht in sets van 20 stuks van eenzelfde muntwaarde (of een veelvoud hiervan). Bij aankoop tekent u een machtiging als betalingsbewijs. Dit is tevens een bewijs voor de Belastingdienst i.v.m. de ANBI(Algemeen Nut Beogende Instelling)-status van kerken.

Voor de tijden van Verkoop/uitgifte zie rubriek Collectemunten.

 

Kerkkoor

Het kerkkoor staat onder leiding van dirigent  Johan Rodenhuis.
Het kerkkoor repeteert op donderdagochtend van 09.30 – 11.15 uur in de Nye Wheeme .
Ook kijken wij uit naar nieuwe leden , vooral een paar mannen die het koor wat meer body kunnen geven .
U bent van harte welkom .

Voor meer informatie: klik hier

Kerkdiensten

zo 11 dec 2022 10:00 uur
Mw. P. Kooymans, Hoogeveen
Clemenskerk, Havelte en Online
3e zondag van Advent
zo 18 dec 2022 10:00 uur
Kerkkoor Oratorium
Clemenskerk, Havelte en Online
wo 21 dec 2022 19:00 uur
Mw. G. Bijl-Valk
Molenhof, Havelte
za 24 dec 2022 22:00 uur
Mw. Ds. M. Gaastra
Clemenskerk, Havelte en Online
Kerstnachtdienst
zo 25 dec 2022 10:00 uur
Mw. Ds. T. Braam, Wittelte
Clemenskerk, Havelte en Online
1e Kerstdag
zo 01 jan 2023 10:00 uur
Ds. D. Geertsma, IJhorst
Schoolstraat 5, Uffelte
Nieuwjaarsdienst
zo 08 jan 2023 10:00 uur
Ds. A. van 't Zand, Steenwijk
Clemenskerk, Havelte en Online
2e zondag v.d. maand
zo 15 jan 2023 10:00 uur
Mw. Ds. M. Gaastra
Clemenskerk, Havelte en Online
Afscheid / bevestiging ambtsdragers
wo 18 jan 2023 19:00 uur
Mw. G. Bijl-Valk
Molenhof, Havelte
zo 22 jan 2023 10:00 uur
Mevr. Ds. D. Kits, Bovensmilde
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 29 jan 2023 10:00 uur
Ds. J. Vonk, Blokzijl
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 05 feb 2023 10:00 uur
Ds. D.S. de Vries, Leeuwarden
Schoolstraat 5, Uffelte

Ook in de kerk

Agenda is leeg