A- A A+

Header PKN


Kinderwerk

 

Kinderkerk

 Kinderwerk

Op de tweede zondag van de maand komt de Kinderkerk bij elkaar van 10.00 tot 11.00 uur. De kinderen starten in de kerkzaal op de voorste banken bij de leiding van de kinderkerk of in de bank bij hun ouders. De dominee heeft tijdens de dienst aandacht voor de kinderen en daarna gaan de kinderen met de leiding naar hun eigen ruimte in de Nije Wheme. Iedereen in de basisschoolleeftijd is van harte welkom bij de Kinderkerk. Vanaf de startzondag in september tot ongeveer Pinksteren is er één keer per maand Kinderkerk.

 

Het licht uit de kerk gaat mee naar onze eigen ruimte. Tijdens de Kinderkerk wordt er een verhaal uit de Bijbel vertelt. Daarna wordt het thema van het verhaal samen met de kinderen uitgewerkt, dit kan door tekenen, knutselen of we doen een spel. Dit doen we om de betekenis van het verhaal beter te begrijpen. Ook bidden en zingen hoort erbij, net zoals het luisteren naar elkaar wanneer iemand iets te vertellen heeft.

 

Bij de kinderkerk collecteren we, zodat de kinderen ook op die manier spelend leren te delen. Elk jaar kiezen de kinderen zelf een collectedoel, elk kind kan hiervoor een voorstel doen. De leiding is in handen van vrijwilligers, die bij toerbeurt dienst doen.

 

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden van zaken die in de Kinderkerk spelen, kunt u een email sturen aan Amarenske de Vries. Via de mail/app houden we ook contact met de ouders en kinderen die bij de Kinderkerk (willen) horen.

 

Contact: Amarenske de Vries
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0521-341098

 

Kindernevendienst

 

Tot 19 mei 2019 is er elke zondag, behalve de eerste zondag van de maand en als er Kinderkerk is, kindernevendienst.

Vanaf 19 mei 2019 gaan we stoppen met kindernevendienst.  De banken achterin de kerk zullen dan gereserveerd zijn voor de gezinnen en kunnen niet gebruikt worden door de rest van de gemeente, zodat de ouders met kinderen zicht welkom voelen en makkelijk even de kerkzaal uit kunnen lopen als dit nodig is.

 

De ouderlingen zullen zorgen dat de ouders een plekje krijgen achter in de kerk en zullen de nodige materialen uitreiken aan de aanwezige kinderen.

 

 

 

 

Kerkdiensten

zo 23 jan 2022 10:00 uur
Ds. Aukje Westra & ds. Vijko Top
Alleen online
Afscheid predikanten
zo 30 jan 2022 10:00 uur
Mw. A. Streutker-Betting, Beilen
Alleen online
zo 06 feb 2022 10:00 uur
Ds. A. van 't Zand (Steenwijk)
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 13 feb 2022 10:00 uur
Mevr. L. Winters-Jonas
Clemenskerk, Havelte en Online
2e zondag v.d. maand
zo 20 feb 2022 10:00 uur
Dhr. J. Koops, Kollum
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 27 feb 2022 10:00 uur
Ds. B. Nobel, IJhorst
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 06 mrt 2022 10:00 uur
Ds. J. Hommes, Glimmen
Clemenskerk, Havelte en Online
1e zondag 40-dagentijd

Ook in de kerk

Agenda is leeg