A- A A+

Header PKN


Kinderwerk

 

Kinderkerk

 Kinderwerk

Op de tweede zondag van de maand komt de Kinderkerk bij elkaar van 10.00 tot 11.00 uur. De kinderen starten in de kerkzaal op de voorste banken bij de leiding van de kinderkerk of in de bank bij hun ouders. De dominee heeft tijdens de dienst aandacht voor de kinderen en daarna gaan de kinderen met de leiding naar hun eigen ruimte in de Nije Wheme. Iedereen in de basisschoolleeftijd is van harte welkom bij de Kinderkerk. Vanaf de startzondag in september tot ongeveer Pinksteren is er één keer per maand Kinderkerk.

 

Het licht uit de kerk gaat mee naar onze eigen ruimte. Tijdens de Kinderkerk wordt er een verhaal uit de Bijbel vertelt. Daarna wordt het thema van het verhaal samen met de kinderen uitgewerkt, dit kan door tekenen, knutselen of we doen een spel. Dit doen we om de betekenis van het verhaal beter te begrijpen. Ook bidden en zingen hoort erbij, net zoals het luisteren naar elkaar wanneer iemand iets te vertellen heeft.

 

Bij de kinderkerk collecteren we, zodat de kinderen ook op die manier spelend leren te delen. Elk jaar kiezen de kinderen zelf een collectedoel, elk kind kan hiervoor een voorstel doen. De leiding is in handen van vrijwilligers, die bij toerbeurt dienst doen.

 

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden van zaken die in de Kinderkerk spelen, kunt u een email sturen aan Amarenske de Vries. Via de mail/app houden we ook contact met de ouders en kinderen die bij de Kinderkerk (willen) horen.

 

Contact: Amarenske de Vries
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0521-341098

 

Kindernevendienst

 

Tot 19 mei 2019 is er elke zondag, behalve de eerste zondag van de maand en als er Kinderkerk is, kindernevendienst.

Vanaf 19 mei 2019 gaan we stoppen met kindernevendienst.  De banken achterin de kerk zullen dan gereserveerd zijn voor de gezinnen en kunnen niet gebruikt worden door de rest van de gemeente, zodat de ouders met kinderen zicht welkom voelen en makkelijk even de kerkzaal uit kunnen lopen als dit nodig is.

 

De ouderlingen zullen zorgen dat de ouders een plekje krijgen achter in de kerk en zullen de nodige materialen uitreiken aan de aanwezige kinderen.

 

 

 

 

Kerkdiensten

zo 02 okt 2022 10:00 uur
Ds. H. Eringa, Slochteren
Schoolstraat 5, Uffelte
zo 09 okt 2022 10:00 uur
Ds. M. Gaastra
Clemenskerk, Havelte en Online
Heilig Avondmaal, Kinderkerk
zo 16 okt 2022 10:00 uur
Dhr. P. van Engen, Zwolle
Clemenskerk, Havelte en Online
wo 19 okt 2022 19:00 uur
Mw. G. Bijl-Valk
Molenhof, Havelte
zo 23 okt 2022 10:00 uur
Mw. P. van der Zee, Havelte
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 30 okt 2022 10:00 uur
Ds. A. van 't Zand, Steenwijk
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 06 nov 2022 10:00 uur
Mw. Ds. T. Braam, Wittelte
Schoolstraat 5, Uffelte

Ook in de kerk

wo 05 okt 2022 09:30 uur
Koffieochtend
Nije Wheeme, Havelte