A- A A+

Header PKN


Kinderwerk

 

Kinderkerk

 Kinderwerk

Op de tweede zondag van de maand komt de Kinderkerk bij elkaar van 10.00 tot 11.00 uur. De kinderen starten in de kerkzaal op de voorste banken bij de leiding van de kinderkerk of in de bank bij hun ouders. De dominee heeft tijdens de dienst aandacht voor de kinderen en daarna gaan de kinderen met de leiding naar hun eigen ruimte in de Nije Wheme. Iedereen in de basisschoolleeftijd is van harte welkom bij de Kinderkerk. Vanaf de startzondag in september tot ongeveer Pinksteren is er één keer per maand Kinderkerk.

 

Het licht uit de kerk gaat mee naar onze eigen ruimte. Tijdens de Kinderkerk wordt er een verhaal uit de Bijbel vertelt. Daarna wordt het thema van het verhaal samen met de kinderen uitgewerkt, dit kan door tekenen, knutselen of we doen een spel. Dit doen we om de betekenis van het verhaal beter te begrijpen. Ook bidden en zingen hoort erbij, net zoals het luisteren naar elkaar wanneer iemand iets te vertellen heeft.

 

Bij de kinderkerk collecteren we, zodat de kinderen ook op die manier spelend leren te delen. Elk jaar kiezen de kinderen zelf een collectedoel, elk kind kan hiervoor een voorstel doen. De leiding is in handen van vrijwilligers, die bij toerbeurt dienst doen.

 

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden van zaken die in de Kinderkerk spelen, kunt u een email sturen aan Amarenske de Vries. Via de mail/app houden we ook contact met de ouders en kinderen die bij de Kinderkerk (willen) horen.

 

Contact: Amarenske de Vries
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0521-341098

 

Kindernevendienst

 

Tot 19 mei 2019 is er elke zondag, behalve de eerste zondag van de maand en als er Kinderkerk is, kindernevendienst.

Vanaf 19 mei 2019 gaan we stoppen met kindernevendienst.  De banken achterin de kerk zullen dan gereserveerd zijn voor de gezinnen en kunnen niet gebruikt worden door de rest van de gemeente, zodat de ouders met kinderen zicht welkom voelen en makkelijk even de kerkzaal uit kunnen lopen als dit nodig is.

 

De ouderlingen zullen zorgen dat de ouders een plekje krijgen achter in de kerk en zullen de nodige materialen uitreiken aan de aanwezige kinderen.

 

 

 

 

Kerkdiensten

zo 24 okt 2021 10:00 uur
Mw. Ds. G. Jongsma, Staphorst
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 31 okt 2021 10:00 uur
Mw. A. Streutker-Betting, Beilen
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 07 nov 2021 10:00 uur
Ds. Aukje Westra
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 14 nov 2021 10:00 uur
Ds. Vijko Top
Clemenskerk, Havelte en Online
Aandacht voor kinderen
zo 21 nov 2021 10:00 uur
Ds. Aukje Westra
Clemenskerk, Havelte en Online
Laatste zondag kerkelijk jaar
zo 28 nov 2021 10:00 uur
Mw. P. van der Zee, Havelte
Clemenskerk, Havelte en Online
1e adventszondag
zo 05 dec 2021 10:00 uur
Mw. J. Luten, Zuidwolde
Clemenskerk, Havelte en Online
2e adventszondag

Ook in de kerk

vr 05 nov 2021 19:00 uur
Lichtjesavond
Clemenskerk, Havelte
do 11 nov 2021 00:00 uur
Gemeenteavond
Clemenskerk, Havelte