Onze kerk krijgt een stilte hoekje

Tijdens de zomerse openstelling van de kerk krijgen we regelmatig het verzoek van bezoekers “waar kunnen we een kaarsje aansteken?” Vanuit het pastoraat zijn wij, Stieneke, Wim en Harry, gevraagd om over een stilte hoekje in onze kerk na te denken; een plek waar een kaarsje aangestoken kan worden. Met dit gegeven zijn wij aan de slag gegaan.
Wij geloven niet dat alleen in de zomerperiode er behoefte is (van bezoekers) aan zo’n hoekje maar het gehele jaar door, ook van gemeenteleden. Verder vinden wij dat het hoekje sober moet zijn en zo zijn ingericht dat het opvalt en men denkt: “Hé, wat is dat daar een bijzonder plekje.” Een plekje waar je stil van wordt.
Wij hebben bedacht dat de nis rechts naast de Homanbank in het koor daarvoor gebruikt kan worden. Een kruis van olijfhout links van het midden en rechts van het midden van de nis een grote brandende kaars en daarbij kleine kaarsjes die aangestoken kunnen worden door bezoekers en gemeenteleden. Dit zou dan ons stilte hoekje kunnen worden.
Ons voorstel hebben we voorgelegd aan de kerkenraad en is door deze vervolgens goedgekeurd. We hebben ondertussen een vakman gevonden en hem opdracht gegeven het een en ander te verwezenlijken.

Stieneke, Wim en Harry.

zo 31 mei 2020 10:00 uur