Doorlopende actie
Koop Kerstkaarsen voor het ondersteunen van ons diaconale project Adwuma Ye

De diaconie ondersteunt vanaf september het project Get app and Work van stichting Adwuma Ye in Ghana. Het uitgangspunt van de stichting is goed werk verrichten zonder dat er geld aan de strijkstok blijft hangen. Het project Get app and Work is speciaal voor jongeren die het niet makkelijk hebben om een bestaan op te bouwen in dit noordelijke deel van Ghana.
Om deze jongeren een helpende hand toe te steken kunnen er per keer 10 'stagiaires' in de werkplaats aan de slag. Ze leren samen te werken, een goede werkhouding aan te nemen en doen allerlei soorten werkervaring op die ze later goed kunnen gebruiken. De stagiaires krijgen wat geld om elke dag te kunnen eten en de rest wordt opzij gelegd. Na een halfjaar hebben ze genoeg geld gespaard om bij een Master/Leraar aan de slag te kunnen als leerling. Ze volgen daar een praktische opleiding en worden klaargestoomd om zelfstandig bijvoorbeeld naaister, timmerman, metselaar, weefster, of wat ze maar willen, te worden. Er is dan ook genoeg geld aan de kant gezet om materialen te kopen dat nodig is voor de Master opleiding zoals een naaimachine of timmergereedschap.

Een half jaar lang een jongere in de werkplaats begeleiden, klaarstomen voor de praktische vervolgopleiding, gereedschappen en materialen aanschaffen en de opleiding bij een Master betalen, kost 350 euro.
Ellen Seldenthuis die haar roots in Leek heeft, is de bezielende kracht achter deze stichting. Zij draagt zorg voor de uitvoering van de projecten in Ghana. Ellen komt op 29 december in onze kerk en zal het project dan persoonlijk toelichten.
De diaconie gaat voor het ondersteunen van het project de hele periode kaarsen verkopen. We beginnen hiermee in de Kerstperiode. Vanaf 8 december zijn de kaarsen ‘s zondags in de kerk te koop.
Help ons om deze kaarsenactie tot een succes te maken. De kwaliteit van de kaarsen die wij verkopen is goed en zijn afkomstig uit de kaarsenmakerij van dagbesteding de IJsselhoeve in Kampen. Een kaarsenmakerij waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Met de verkoop van deze kaarsen ondersteunt de diaconie ook dit goede doel. De diaconie dankt jullie hartelijk voor het ondersteunen van deze waardevolle projecten.

Impressie:

Schoolstraat, Uffelte
zo 12 jan 2020 10:00 uur
Ds. A. Westra
Nieuwjaarsdienst, Doe-dienst met aandacht voor kinderen
zo 19 jan 2020 10:00 uur
Afscheid / Bevestiging ambtsdragers