Voor de jeugd

AlphaYouth, Youth Alpha

Vorig jaar hebben we een hele mooie Youth Alpha gehad. De jongeren waren erg enthousiast! Daarom geven we in januari weer een YA. Er hebben zich al 9 jongeren opgegeven. Ben jij de volgende? Vind je het leuk en best interessant om met leeftijdsgenoten te praten over het geloof? Of weet jij eigenlijk niet wat je van het christelijk geloof moet vinden. Wil je met jongeren praten die met dezelfde vragen zitten als jij? Alle vragen mogen namelijk gesteld worden! Dan willen wij jou van harte uitnodigen bij: Youth Alpha.

Wat is Youth Alpha?
De Youth Alpha is een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens tien avonden en een weekend ben je met een groep jongeren bezig met vragen als:
-"wie is Jezus?" bidden hoe en waarom
-"geneest God vandaag de dag nog steeds?”
-"wat doet de Heilige Geest?"
-"hoe leidt God ons?”
Hoe werkt de Youth Alpha cursus?
We gaan eerst gezellig samen eten. Daarna wordt het onderwerp van die avond uitgelegd door een van ”onze” sprekers, met een filmpje, een spel, een sketch en een praatje. In kleine groepjes praten we daar verder met elkaar over door. Het gaat vooral over jouw leven, jouw vragen, jouw waaroms en jouw twijfels.
18.00 Lekker samen eten 19.00 Spreker, filmpjes 19.30 Koffie, thee, fris
20.00 In groepjes: Wat geloof jij ervan? 21.00-21.15 Afsluiten.
Wie zijn er welkom?
Alle jongeren tussen de 15 en 25 jaar die samen een gezellige tijd willen hebben en meer willen weten over het christelijk geloof. Jongeren die naar de kerk gaan en jongeren die niet naar de kerk gaan.
Wie zijn wij?
Wij komen uit verschillende kerken en vinden elkaar in hetzelfde geloof in Jezus. Leven met Jezus is niet altijd makkelijk, wel heel mooi. Telkens weer opnieuw ontdekken we wat Hij voor ons in petto heeft. Dat is razend spannend maar ook heel veilig. Genieten van het leven en praten met Degene van wie je het krijgt, dat is: dubbel & dwars genieten!
Wat kost YouthAlpha?
De Youth Alpha is gratis.
Voor het weekend vragen we een bijdrage, als je dat kunt betalen en anders regelen we wat voor je.
Inloopavonden:
De eerste avond is vrijblijvend. Je mag binnenlopen om te kijken of het wat voor je is. Het maakt niet uit of je Jezus al kent of niet kent. Je mag natuurlijk je vrienden meenemen!

Data: zondagavond 12, 26 januari, 9, 23 februari, 8, 22 maart, 4, 19, 26 april, 10 mei
Waar: De Koning, Doelenstraat 14, Steenwijk
Meer informatie en filmpjes vind je op de site: http://alphayouth.nl/
tel: 0645087557