A- A A+

Header PKN

 

Inspiratiedienst 2021

 

Zondag 24 januari "Een goed leven!"
24 januari vieren we met elkaar een bijzondere dienst. We gaan het hebben over het goede leven, en dat is best een uitdaging als alles online gaat. Immers: goed leven is voor de meeste van ons ook samen leven, elkaar ontmoeten. Dat gaan we in deze viering volledig digitaal doen, en hoewel het wat raar klinkt wellicht, denken we het zo interactief te kunnen maken, dat iedereen er geïnspireerd door raakt! Het is tenslotte de jaarlijkse inspiratiedienst.
Het thema hebben we al verklapt: Een Goed Leven. Daarover gaan we het hebben, met elkaar en dus interactief. Om die interactie mogelijk te maken hebben we het volgende bedacht:
De kerkdiensten zijn goed te volgen via de website, zeker nu er ook videobeeld bij is. Daar kunnen jullie thuis ons dus zien. Zelf kunnen jullie via Whatsapp reageren, zoals we ook al een paar keer hebben geoefend met de gezinsdiensten. Wij kunnen dan jullie reacties ook weer gebruiken. En zo raken we in verbinding met elkaar, letterlijk en figuurlijk.

Om mee te kunnen doen, geven we hier in een paar simpele stappen  een handleiding:
•    Als je nog geen whatsapp op je mobiele telefoon hebt, installeer die dan (app downloaden uit google play store of Apple app store).
•    Voeg het volgende contact toe: PKN Havelte, met tel nr 06 83186263
•    Stuur dan een whatsapp met je naam en de tekst EEN GOED LEVEN naar dit contact. Wij voegen je dan ook toe als contact in de mobiele telefoon van de kerk.
Lukt dit zelf niet, dan zijn er vast vrienden of familie die even helpen en je wegwijs kunnen maken in whatsapp. Mocht het allemaal niet lukken, dan kun je natuurlijk de dienst ook gewoon zo volgen.
Wij maken met alle mensen die meedoen een whatsappgroep die Inspriratiedienst heet. Daarvan krijg je dan een bericht dat je in die groep bent toegevoegd. Tijdens de dienst kun je dan in deze groep je berichtjes versturen. Mocht je niet in de groep willen deelnemen, dan kun je zelf de groep weer verlaten en ons ook direct via whatsapp berichtjes sturen. Die zien wij dan wel, anderen niet.
Tijdens die dienst heb je het volgende nodig:
•    Pennen, stiften, kleurpotloden… iets om mee te schrijven.
•    De tekening van een boom, die je in dit kerkblad vind (deze evt ook uitvergroten naar A4)
•    En natuurlijk je telefoon
In januari komt deze informatie ook op de website (onder het kopje nieuws) en daar kun je dan als het goed is ook de boom vinden om evt zelf te printen.
En denk alvast maar eens na; wat betekent een goed leven voor jou?
    Amarenske, Ineke en Hans

 

 

Stuur een Whatsapp bericht naar 0683186263 met je naam en de tekst EEN GOED LEVEN en je kunt interactief deelnamen   

 

 

 

Inspiratiedienst2021

 

Nieuwsbrief december 2020, Protestantse Gemeente Havelte

In de laatste weken zagen we het al gebeuren, het Covid virus wint terrein. En de maatregelen van het kabinet zagen we ook wel een beetje aankomen. Alleen het tempo in die laatste dagen verraste misschien nog. Maar nu is het weer zo ver: we zijn in lockdown.
Formeel hoeft de kerk niet mee te doen, we zijn het niet wettelijk verplicht. Toch heeft de kerkenraad besloten dat de beperking ook voor onze kerk gaat gelden, we voelen ons wel moreel verplicht jegens de samenleving. We zijn blij dat onze PKN ook zo adviseert.

Hoe gaat het dan de komende weken?

U kunt de vieringen in de komende weken met beeld en geluid volgen via onze website, www.pkn-havelte.nl, onder de knop online-kerkdiensten. Terugkijken kan niet, naluisteren is wel mogelijk.Vakantie predikanten

Van zondagmiddag 17 januari tot en met zondag 24 januari 2020 zijn de predikanten met vakantie.
Kerkelijk werkster Mevr. Greet Bijl vervangt: tel.0521 350255. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stagiaire Josyanne Luten

Josyanna

Van januari tot en met mei 2021 is stagiaire Josyanne Luten actief in onze gemeente.
Josyanne is afkomstig uit Zuidwolde. Ze werkt als verpleegkundige psycho-geriatrie in verzorgingshuis Het Tonckenshuys in haar woonplaats. Josyanne Luten is vierdejaars student aan de HBO opleiding theologie aan Windesheim in Zwolle. Maar als het aan haar ligt, blijft het hier niet bij en gaat ze hierna door naar de universiteit. Ze is altijd op zoek naar verdieping. Tijdens stages in IJhorst/De Wijk, Ruinen en Balkbrug/Oud Avereest heeft ze al veel ervaring opgedaan.

We zijn in beeld!

 InBeeld

Een dienst in de Clemenskerk kan niet alleen beluisterd maar ook bekeken worden. Boven, naast het orgel, is een camera geïnstalleerd. Die maakt opnames van wat er op het liturgisch centrum gebeurd. De uitzending is iedere zondag vanaf 10.00 uur live te volgen. Ga naar https://www.pkn-havelte.nl, , ga naar Online kerkdiensten en  Live uitzendingen en u kunt thuis mee genieten. Naluisteren van diensten kan alleen met geluid.

Gebruiksplan Clemenskerk in Corona tijd.

Algemeen.
1. Per zondag is er maximaal één dienst.
2. Er wordt geen koffie geschonken na afloop van de dienst.
3. Er is geen gemeentezang, zingen is een mogelijke bron van besmetting. We maken gebruik van alternatieve muziekvormen.
4. De onderlinge afstand tussen bezoekers is 1½ meter; deze afstand geldt niet voor gezinsleden.
5. In het kerkgebouw geldt één richtingsverkeer, zodat we elkaar niet hoeven te passeren op een te kleine afstand.
6. Mensen die verkouden zijn of zich niet fit voelen worden gevraagd niet te komen.
7. Er is geen vrije keuze van zitplaatsen tijdens de dienst. De coördinatoren wijzen de bezoekers een zitplaats aan.
8. Bij de ingang van de kerk en in het toilet zullen ontsmetting middelen worden geplaatst.
9. Er wordt een gebruikersplan, met algemene regels over het gebruik, schoonmaak en andere huishoudelijke zaken, gemaakt voor de kerk.

 

 

De digitale nieuwsbrief

Verspreiding en aandacht

Door alleen de bekende adressen te gebruiken zal met de digitale nieuwsbrief niet iedereen bereikt worden. We roepen u op, zeker als u merkt dat gemeenteleden overgeslagen worden,  om deze brief te delen.
En om e-mailadressen door te geven!

 

E-adres doorgeven? Dat kan bij een van ons:

Ineke Zijlstra, scriba, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leny de Zeeuw, ledenadministratie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Online kerkdiensten beluisteren

 

Deze online kerkdiensten zijn te vinden bij Hoofdmenu -> Live kerkdiensten -> Live meeluisteren of Diensten (Hier kunt u eerder opgenomen diensten beluisteren).

 

 

Verandering in het lidmaatschap van de kerk

Voor sommige leden binnen onze kerk geldt dat zij ingeschreven staan als niet-gedoopt (geboorteleden), soms zelf zonder dat ze dat weten. Dit komt omdat in het verleden kinderen van ouders die lid waren automatisch ook ingeschreven werden. De landelijke kerk heeft besloten om deze registratie van de niet-gedoopten te laten vervallen.
Dit betekent voor ons als Protestantse Gemeente te Havelte dat de registratie van ongeveer 400 niet-gedoopte leden aangepast moet worden.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en woont samen met een partner/kinderen die doop- en/of belijdend lid is, uw registratie is omgezet naar mee-geregistreerd lid.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en steunt de kerk jaarlijks met een gift. De kerk ervaart dit als een blijk van verbondenheid, uw registratie is omgezet naar Vriend.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en heeft een brief ontvangen (of ontvangt deze samen met de Actie Kerkbalans) met de vraag of u Vriend wilt worden of uw registratie wilt beëindigen.
Pastorale zorg is er voor iedereen, of u nu lid, mee-geregistreerd of Vriend bent van de kerk. En als kerk zijn wij er ook voor iedereen die op zoek is naar zingeving.
Heeft u vragen over uw registratie, of heeft u bezwaar tegen de verandering? Neemt u dan contact op met Ineke Zijlstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de kerkenraad,
Klaas de Vries, voorzitter
Ineke Zijlstra, scriba

Koffieochtenden / Leerhuis

De koffieochtenden zijn van karakter veranderd: het is meer een studie- en gespreksgroep geworden. Een boek vormt het uitgangspunt voor het gesprek. En dat gesprek kan alle kanten uitgaan: dat hangt van de deelnemers af. 

 

Niet alleen voor gelovige mensen kunnen deze ochtenden verrijkend zijn. Ook nieuwsgierige mensen die geen kerkelijke achtergrond hebben zijn van harte welkom. U kunt vrijblijvend een keer komen kennismaken. 

 

We lezen het komend seizoen gedeelten uit het boek ‘In mij stroomt een rivier’.
Op de achterflap van het boek is geschreven:
‘Remonstranten benadrukken graag de diversiteit van hun spiritualiteit. - 'Geloof begint bij jou'. Maar hoe zit het met hun voorgangers: wat betekent geloof voor hen? Het honderdjarig bestaan van het Convent van Remonstrantse Predikanten vormt voor vierentwintig remonstrantse predikanten een mooie aanleiding om iets te schrijven over de bron van hun spiritualiteit. De variëteit aan invalshoeken inspireert en geeft de lezer ruimte een eigen weg te gaan.

 

Gespreksleider: Vijko Top
Plaats: Nije Wheeme/ Clemenskerk Havelte
Wanneer: eerste woensdag van de maand. Van oktober 2020 t/m april 2021.
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Teruglezen tekst kerkdiensten

Nadat de kerkdienst heeft plaats gevonden zal de tekst van deze dienst op de website worden gepubliceerd. U kunt deze tekst vinden onder het menu-item 'Tekst Kerkdiensten'.

 

 

Bij wie hoor ik?

Twee dominees in één gemeente, dat kan verwarring scheppen. Want wie hoort bij wie? In overleg met de kerkenraad en onze begeleidingscommissie is er een indeling gemaakt. De predikanten zijn gekoppeld aan de contactpersonen en hun wijken. We komen allebei in alle dorpen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u niet uit uw hoofd weet in welke kerkelijke wijk u woont. Daarom hieronder een opsomming van straten, deels voor de ene predikant, deels voor de andere. U hoeft dit overzicht niet uit uw hoofd te leren. Als u naar de pastorie belt, kijken wij wie bij wie u hoort. En, zoals al eerder gezegd, we zijn flexibel. Indien nodig of wenselijk ruilen we.
Wijkindeling Predikanten zie  Hoofdmenu/Gemeente/adressen

 

Wegwijzer

 

 

Collectemunten

Ivm de Corona maatregelen is de uitgifte gewijzigd, nadere informatie volgtI.v.m. de Corona maatregelen is de uitgifte gewijzigd, nadere informatie volgt.

Geld moet rollen

Waarom collectemunten i.p.v. collectebonnen en wat zijn de voordelen?

  • Munten gaan langer mee en zijn duurzamer voor het milieu.
  • Munten zijn veel makkelijker te tellen op kleur.
  • Munten zijn hygiënischer, eventueel makkelijk te wassen.
  • Introductie van de € 2,- munt, naast de € 0,50 en de € 1,00 munten.
  • Altijd gepast, nooit meer op zoek naar kleingeld.
  • Geen contant geld meer in omloop.
  • Ontvangst van een duplicaat van de machtiging als betalingsbewijs voor de Belastingdienst.

De munten zijn 29 mm reliëfmunten met de volgende kleuren:

  • € 0,50 groen
  • € 1,00 rood
  • € 2,00 blauw

De munten worden verkocht in sets van 20 stuks van eenzelfde muntwaarde (of een veelvoud hiervan). Bij aankoop tekent u een machtiging als betalingsbewijs. Dit is tevens een bewijs voor de Belastingdienst i.v.m. de ANBI(Algemeen Nut Beogende Instelling)-status van kerken.

Voor de tijden van Verkoop/uitgifte zie rubriek Collectemunten.

 

Kerkkoor

Het kerkkoor staat onder leiding van dirigent  Johan Rodenhuis.
Het kerkkoor repeteert op donderdagochtend van 09.30 – 11.15 uur in de Nye Wheeme .
Ook kijken wij uit naar nieuwe leden , vooral een paar mannen die het koor wat meer body kunnen geven .
U bent van harte welkom .

Voor meer informatie: klik hier

Kerkdienst beluisteren op afstand

Voor degenen, die niet of erg moeilijk in de kerk kunnen komen bestaat sinds kort de mogelijkheid om de dienst toch rechtstreeks mee te maken.

Deze zomer zijn we gestopt met de verspreiding van cassette bandjes. Als opvolger van de bandjes is gestart met de zogenaamde Lukas ontvanger. Een kastje ter grootte van een koekjes trommel, maar met geheel andere inhoud.

Middels een telefoon- of internet aansluiting kan deze ontvanger rechtstreeks een kerkdienst vanuit Havelte weergeven. Ook is het mogelijk om een dienst van een vorige week opnieuw te beluisteren.

Voor het plaatsen van deze Lukas ontvangers wordt 50 euro waarborg gevraagd. De kastjes blijven eigendom van de kerk. Na inleveren komt de waarborg weer retour.

 

Degenen die in het bezit van een computer zijn kunnen ook zonder Lukas ontvanger zowel de dienst rechtstreeks als een dienst uit het archief beluisteren via de website www.pkn-havelte.nl

Zowel met Lukas ontvanger als computer is het niet mogelijk om rechtstreeks de diensten uit Uffelte te beluisteren, maar in de meeste gevallen is binnen één of twee uur na de dienst de opname op internet beschikbaar.

Kerkdiensten

zo 31 jan 2021 10:00 uur
Mw. Ds. T. Braam, Dwingeloo

Clemenskerk, Havelte
zo 07 feb 2021 10:00 uur
Ds. Vijko Top

Clemenskerk, Havelte
zo 14 feb 2021 10:00 uur
Ds. Aukje Westra
Aandacht voor kinderen
Online
zo 21 feb 2021 10:00 uur
Dhr. P.T. van Engen, Noordwolde
1e zondag 40-dagentijd
Online
zo 28 feb 2021 10:00 uur
Ds. Vijko Top
2e zondag 40-dagentijd
Online

Ook in de kerk

Agenda is leeg