A- A A+

Header PKN

Christelijk Mannenkoor Steenwijk

Zondagmorgen 8 maart 2020 komt het Christelijk Mannenkoor Steenwijk naar Havelte. Ze zingen mee in de kerkdienst.

 

 

INSPIRATIEdienst

Save the date - zet in je agenda:
Op zondag 26 januari 2020 is de Inspiratiedienst. Deze wordt georganiseerd door leden van de kerkenraad.
Het thema is dit keer ‘Anders’. Noteer deze dienst alvast in uw agenda. Wij gaan ervan uit dat het een hele inspirerende en verbindende ochtend gaat worden.
De voorbereidingsgroep

Doorlopende actie
Koop Kerstkaarsen voor het ondersteunen van ons diaconale project Adwuma Ye

De diaconie ondersteunt vanaf september het project Get app and Work van stichting Adwuma Ye in Ghana. Het uitgangspunt van de stichting is goed werk verrichten zonder dat er geld aan de strijkstok blijft hangen. Het project Get app and Work is speciaal voor jongeren die het niet makkelijk hebben om een bestaan op te bouwen in dit noordelijke deel van Ghana.
Om deze jongeren een helpende hand toe te steken kunnen er per keer 10 'stagiaires' in de werkplaats aan de slag. Ze leren samen te werken, een goede werkhouding aan te nemen en doen allerlei soorten werkervaring op die ze later goed kunnen gebruiken. De stagiaires krijgen wat geld om elke dag te kunnen eten en de rest wordt opzij gelegd. Na een halfjaar hebben ze genoeg geld gespaard om bij een Master/Leraar aan de slag te kunnen als leerling. Ze volgen daar een praktische opleiding en worden klaargestoomd om zelfstandig bijvoorbeeld naaister, timmerman, metselaar, weefster, of wat ze maar willen, te worden. Er is dan ook genoeg geld aan de kant gezet om materialen te kopen dat nodig is voor de Master opleiding zoals een naaimachine of timmergereedschap.

Verandering in het lidmaatschap van de kerk

Voor sommige leden binnen onze kerk geldt dat zij ingeschreven staan als niet-gedoopt (geboorteleden), soms zelf zonder dat ze dat weten. Dit komt omdat in het verleden kinderen van ouders die lid waren automatisch ook ingeschreven werden. De landelijke kerk heeft besloten om deze registratie van de niet-gedoopten te laten vervallen.
Dit betekent voor ons als Protestantse Gemeente te Havelte dat de registratie van ongeveer 400 niet-gedoopte leden aangepast moet worden.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en woont samen met een partner/kinderen die doop- en/of belijdend lid is, uw registratie is omgezet naar mee-geregistreerd lid.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en steunt de kerk jaarlijks met een gift. De kerk ervaart dit als een blijk van verbondenheid, uw registratie is omgezet naar Vriend.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en heeft een brief ontvangen (of ontvangt deze samen met de Actie Kerkbalans) met de vraag of u Vriend wilt worden of uw registratie wilt beëindigen.
Pastorale zorg is er voor iedereen, of u nu lid, mee-geregistreerd of Vriend bent van de kerk. En als kerk zijn wij er ook voor iedereen die op zoek is naar zingeving.
Heeft u vragen over uw registratie, of heeft u bezwaar tegen de verandering? Neemt u dan contact op met Ineke Zijlstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de kerkenraad,
Klaas de Vries, voorzitter
Ineke Zijlstra, scriba

Samenspraak

Samenspraak 2020 in het Veurhuus en de Berkenhof

Ook in het nieuwe jaar zijn er in overleg met de leiding weer Samenspraakbijeenkomsten gepland in de Berkenhof, voor sommigen nog altijd het Oude Gemeentehuis en het “Veurhuus”, de ruimte voor “WelKom” aan de Hofweg in Havelte. Voorlopig alleen voor het eerste halfjaar. De data zijn:
In de Berkenhof op donderdag 23 januari, 12 maart, 23 april, 4 juni. Aanvangstijd: 14.30 uur.
In het Veurhuus op woensdag 22 januari, 26 februari, 25 maart, 22 april, 27 mei, 24 juni. Aanvangstijd 10.30 uur.

 

Bij Samenspraak praten we samen over een onderwerp. Meestal aan de hand van een kort verhaal, een stukje uit de bijbel, andere teksten die hier bij passen, ook wel een belevenis van een van de aanwezigen. We zingen wat of luisteren naar muziek. Men mag er ook gewoon bij zitten. Het zijn bijeenkomsten in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Vooraf wordt zoveel mogelijk aan ieder die misschien belangstelling heeft een uitnodiging gegeven. Ook zonder uitnodiging bent u van harte welkom.
Met hartelijke groet,
Greet Bijl-Valk, kerkelijk werker

Voor de jeugd

AlphaYouth, Youth Alpha

Vorig jaar hebben we een hele mooie Youth Alpha gehad. De jongeren waren erg enthousiast! Daarom geven we in januari weer een YA. Er hebben zich al 9 jongeren opgegeven. Ben jij de volgende? Vind je het leuk en best interessant om met leeftijdsgenoten te praten over het geloof? Of weet jij eigenlijk niet wat je van het christelijk geloof moet vinden. Wil je met jongeren praten die met dezelfde vragen zitten als jij? Alle vragen mogen namelijk gesteld worden! Dan willen wij jou van harte uitnodigen bij: Youth Alpha.

Agenda


17 jan.    20.00 uur  Nije Wheeme Kerkenraadsvergadering

 

Koffieochtenden / Leerhuis

De koffieochtenden zijn van karakter veranderd: het is meer een studie- en gespreksgroep geworden. Een boek vormt het uitgangspunt voor het gesprek. En dat gesprek kan alle kanten uitgaan: dat hangt van de deelnemers af. 

 

Niet alleen voor gelovige mensen kunnen deze ochtenden verrijkend zijn. Ook nieuwsgierige mensen die geen kerkelijke achtergrond hebben zijn van harte welkom. U kunt vrijblijvend een keer komen kennismaken. 

 

We lezen het komend seizoen gedeelten uit het boek ‘In mij stroomt een rivier’.
Op de achterflap van het boek is geschreven:
‘Remonstranten benadrukken graag de diversiteit van hun spiritualiteit. - 'Geloof begint bij jou'. Maar hoe zit het met hun voorgangers: wat betekent geloof voor hen? Het honderdjarig bestaan van het Convent van Remonstrantse Predikanten vormt voor vierentwintig remonstrantse predikanten een mooie aanleiding om iets te schrijven over de bron van hun spiritualiteit. De variëteit aan invalshoeken inspireert en geeft de lezer ruimte een eigen weg te gaan.

 

Gespreksleider: Vijko Top
Plaats: Nije Wheeme/ Clemenskerk Havelte
Wanneer: eerste woensdag van de maand. Van oktober 2019 t/m april 2020.
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Teruglezen tekst kerkdiensten

Nadat de kerkdienst heeft plaats gevonden zal de tekst van deze dienst op de website worden gepubliceerd. U kunt deze tekst vinden onder het menu-item 'Tekst Kerkdiensten'.

 

 

Bij wie hoor ik?

Twee dominees in één gemeente, dat kan verwarring scheppen. Want wie hoort bij wie? In overleg met de kerkenraad en onze begeleidingscommissie is er een indeling gemaakt. De predikanten zijn gekoppeld aan de contactpersonen en hun wijken. We komen allebei in alle dorpen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u niet uit uw hoofd weet in welke kerkelijke wijk u woont. Daarom hieronder een opsomming van straten, deels voor de ene predikant, deels voor de andere. U hoeft dit overzicht niet uit uw hoofd te leren. Als u naar de pastorie belt, kijken wij wie bij wie u hoort. En, zoals al eerder gezegd, we zijn flexibel. Indien nodig of wenselijk ruilen we.
Wijkindeling Predikanten zie  Hoofdmenu/Gemeente/adressen

 

Wegwijzer

 

 

Collectemunten

De tijdstippen van uitgifte zijn nu 3e donderdag van 20.00 - 20.30 uur en 3e vrijdag van 10.30 - 11.00 uur van de maand door de heer H.Brouwers en de heer W.Schreurs in 'De Nije Wheeme'.
Ook is er na overleg besloten om de verkoop in de decembermaand door te laten gaan.
De verkoop is daarom in alle maanden van het jaar, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus.

 

Geld moet rollen

Waarom collectemunten i.p.v. collectebonnen en wat zijn de voordelen?

  • Munten gaan langer mee en zijn duurzamer voor het milieu.
  • Munten zijn veel makkelijker te tellen op kleur.
  • Munten zijn hygiënischer, eventueel makkelijk te wassen.
  • Introductie van de € 2,- munt, naast de € 0,50 en de € 1,00 munten.
  • Altijd gepast, nooit meer op zoek naar kleingeld.
  • Geen contant geld meer in omloop.
  • Ontvangst van een duplicaat van de machtiging als betalingsbewijs voor de Belastingdienst.

De munten zijn 29 mm reliëfmunten met de volgende kleuren:

  • € 0,50 groen
  • € 1,00 rood
  • € 2,00 blauw

De munten worden verkocht in sets van 20 stuks van eenzelfde muntwaarde (of een veelvoud hiervan). Bij aankoop tekent u een machtiging als betalingsbewijs. Dit is tevens een bewijs voor de Belastingdienst i.v.m. de ANBI(Algemeen Nut Beogende Instelling)-status van kerken.

Voor de tijden van Verkoop/uitgifte zie rubriek Collectemunten.

 

Het CONTACTblad nu op deze website.

Tot nu toe ontving u het Contactblad bijna maandelijks bij u thuis, de papieren versie.
Vanaf nu kunt u het Contactblad ook digitaal lezen op de website, bij Hoofdmenu gaat u naar beneden naar Contactblad, daar vindt u de inhoud. In verband met de privacy regels is in de digitale versie de privacy gevoelige informatie weggelaten.

Kerkkoor

Het kerkkoor staat onder leiding van dirigent  Johan Rodenhuis.
Het kerkkoor repeteert op donderdagochtend van 09.30 – 11.15 uur in de Nye Wheeme .
Ook kijken wij uit naar nieuwe leden , vooral een paar mannen die het koor wat meer body kunnen geven .
U bent van harte welkom .

Voor meer informatie: klik hier

Kerkdienst beluisteren op afstand

Voor degenen, die niet of erg moeilijk in de kerk kunnen komen bestaat sinds kort de mogelijkheid om de dienst toch rechtstreeks mee te maken.

Deze zomer zijn we gestopt met de verspreiding van cassette bandjes. Als opvolger van de bandjes is gestart met de zogenaamde Lukas ontvanger. Een kastje ter grootte van een koekjes trommel, maar met geheel andere inhoud.

Middels een telefoon- of internet aansluiting kan deze ontvanger rechtstreeks een kerkdienst vanuit Havelte weergeven. Ook is het mogelijk om een dienst van een vorige week opnieuw te beluisteren.

Voor het plaatsen van deze Lukas ontvangers wordt 50 euro waarborg gevraagd. De kastjes blijven eigendom van de kerk. Na inleveren komt de waarborg weer retour.

 

Degenen die in het bezit van een computer zijn kunnen ook zonder Lukas ontvanger zowel de dienst rechtstreeks als een dienst uit het archief beluisteren via de website www.pkn-havelte.nl

Zowel met Lukas ontvanger als computer is het niet mogelijk om rechtstreeks de diensten uit Uffelte te beluisteren, maar in de meeste gevallen is binnen één of twee uur na de dienst de opname op internet beschikbaar.

Kerkdiensten

zo 02 feb 2020 10:00 uur
Mw. Ds. T. Braam, Dwingeloo

Schoolstraat, Uffelte
zo 09 feb 2020 10:00 uur
Ds. Aukje Westra
Avondmaal, Aandacht voor kinderen
Clemenskerk, Havelte
zo 16 feb 2020 10:00 uur
Ds. Vijko Top
M.m.v. Cantorij Nijeveen
Clemenskerk, Havelte
wo 19 feb 2020 19:30 uur
Ds. Aukje Westra

Molenhof, Havelte
zo 23 feb 2020 10:00 uur
Dhr. J. Koops, Oosterwolde

Clemenskerk, Havelte
zo 01 mrt 2020 10:00 uur
Ds. Aukje Westra

Schoolstraat, Uffelte

Ook in de kerk

Agenda is leeg