A- A A+

Header PKN

Vakantie. De hele maand juli.

Het is een heerlijk vooruitzicht om straks met vakantie te gaan. In de maand juli ben ik met vakantie.
Greet Bijl en Pauline van der Zee zullen mij vervangen, als dat nodig mocht zijn.

Ds.Marianne Gaastra

Zomerstop

Op 18 mei was de laatste Dagsluiting in de Molenhof. In Sanniek was er op 12 mei nog een Samenspraak evenals op 25 mei in de Molenhof. In juni, juli en augustus liggen deze activiteiten in de Molenhof en in Sanniek even stil. Wel gaat het bezoekwerk door, niet alleen in de Molenhof en Sanniek maar ook bijvoorbeeld bij u thuis of, als ik een bericht krijg in het ziekenhuis of revalidatieinstelling. Als u het prettig vindt, wanneer ik op bezoek kom, bel of mail me even, zodat we een afspraak kunnen maken, tel. 0521 350255, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het is de bedoeling, dat op de 3e woensdag van september er weer een Dagsluiting is in de Molenhof en in september ook weer begonnen wordt met Samenspraak in Sanniek en in de Molenhof. Ik wens u allen, hoe uw omstandigheden ook zijn, een goede zomer met veel zonneschijn, maar ook voldoende regen.

 

Hartelijke groeten,
Greet Bijl-Valk

 

Zondag 10 juli Taizé dienst

In deze dienst, gebaseerd op samenkomsten van de gemeenschap van Taizé, zijn jullie allen van harte welkom. Dit is een dienst waarin vooral gebeden wordt en meditatieve liederen in het Nederlands, maar ook in andere talen, worden gezongen. We bidden samen voor de vrede in de wereld. Er is geen voorganger/dominee aanwezig, de zang wordt ondersteund door orgelspel en dwarsfluit.
De dienst begint om 10 uur, na afloop is er ruimte voor ontmoeting en napraten onder het genot van een kop koffie/thee.

 

Oekraiene
Gasten in de pastorie van Havelte gearriveerd

De tijdelijke gemeentelijke opvanglocatie in de predikantswoning van Havelte is bewoond. Begin juni verwelkomden enkele vrijwilligers een groot gezin afkomstig uit Oekraïne. Met hulp van velen uit Darp, Havelte en Uffelte was het huis compleet ingericht. Alles wat nodig was werd ingebracht: meubels, huisraad, fietsen en speelgoed en nog veel meer. Alle gevers nogmaals heel hartelijk bedankt!
De familie (vader, moeder en zes kinderen) is hier heel erg blij mee. Dankbaar zijn ze ook dat een deel van de tuin als moestuin mocht worden ingericht en dat vier kinderen al naar school kunnen gaan. De ouders zijn actief en behoorlijk zelfredzaam. Er zijn nu voldoende vrijwilligers om waar nodig assistentie te verlenen. We hopen dat de familie zich snel thuis zal voelen.

 

Zondag 10 juli – dienst in de vorm van gebedsviering Taizé

De commissie eredienst heeft in overleg met de kerkenraad besloten om op zondagochtend 10 juli de dienst vorm te geven door middel van een gebedsviering in de stijl van Taizé.


Broedergemeenschap in Taizé
De gemeenschap van Taizé telt een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. Alleen al door haar bestaan is de gemeenschap een ‘gelijkenis van gemeenschap’, een concreet teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volken. In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen.
Voor velen is dit een manier om, in ons soms hectische leven, tot bezinning te komen en in gesprek te gaan met anderen.
In Taizé neem je deel aan het hele programma van gebeden, bezinning, werken en gesprek met elkaar. In de dienst op 10 juli zullen we de liturgie volgen van een gebedsviering. Deze liturgie bestaat uit het zingen van meditatieve liederen, luisteren naar het woord van God en een stilte waarin ruimte is voor het overdenken van de gehoorde teksten en persoonlijk gebed.


De gebedsviering
Het gezongen gebed is een van de belangrijkste uitdrukkingen van het zoeken naar God. Korte liederen, lange tijd herhaald, geven uitdrukking aan het meditatieve karakter. In slechts enkele woorden wordt een fundamentele werkelijkheid uitgedrukt, die men gemakkelijk met het verstand kan begrijpen. Als deze woorden, deze realiteit, bijna tot in het oneindige worden herhaald, dringen zij langzaamaan door tot de hele persoon. Meditatieve liederen stellen ons open om naar God te luisteren. In een gemeenschappelijk gebed scheppen deze liederen de mogelijkheid dat allen deelnemen en samen zijn in het wachten op God, zonder dat de tijd al te afgemeten is.
Deze liederen ondersteunen ook het persoonlijk gebed. Zij bouwen langzamerhand een eenheid op van de persoon in God en zij kunnen het werk, de gesprekken en de rust ondersteunen; zij verbinden gebed en dagelijks leven. Zelfs buiten ons weten om zetten zij in ons een gebed voort, in de stilte van ons hart.
In Taizé wordt het internationaal samenzijn zeer gewaardeerd, dit komt ook tot uiting in de taal waarin de liederen gezongen worden. Ook in de dienst van 10 juli zullen we enkele liederen zingen in een andere taal dan het Nederlands.
De liederen lenen zich uitstekend voor ondersteuning door muzikanten. Bespeel je een instrument en zou je mee willen werken aan deze viering (bladmuziek is aanwezig voor onder andere gitaar, fluit, klarinet)? Laat het dan weten aan Marianne Gaastra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06-23404616) of Karen Kobes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06-11174900)

 

 

Koffie-ochtenden / Leerhuis

De koffie-ochtenden zijn van karakter veranderd: het is meer een studie- en gespreksgroep geworden. Een boek vormt het uitgangspunt voor het gesprek. En dat gesprek kan alle kanten uitgaan: dat hangt van de deelnemers af.

 

Niet alleen voor gelovige mensen kunnen deze ochtenden verrijkend zijn. Ook nieuwsgierige mensen die geen kerkelijke achtergrond hebben zijn van harte welkom. U kunt vrijblijvend een keer komen kennismaken.

 

Plaats: Nije Wheeme/ Clemenskerk Havelte
Wanneer: iedere eerste woensdag van de maand.(met uitzondering van juni, juli en augustus)
Aanvangstijd: 9.30 uur
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Opgave is niet nodig, U bent welkom.

 

We zijn in beeld!

 InBeeld

Een dienst in de Clemenskerk kan niet alleen beluisterd maar ook bekeken worden. Boven, naast het orgel, is een camera geïnstalleerd. Die maakt opnames van wat er op het liturgisch centrum gebeurd. De uitzending is iedere zondag vanaf 10.00 uur live te volgen. Ga naar https://www.pkn-havelte.nl, , ga naar Online kerkdiensten en  Live uitzendingen en u kunt thuis mee genieten.

De digitale nieuwsbrief

Verspreiding en aandacht

Door alleen de bekende adressen te gebruiken zal met de digitale nieuwsbrief niet iedereen bereikt worden. We roepen u op, zeker als u merkt dat gemeenteleden overgeslagen worden,  om deze brief te delen.
En om e-mailadressen door te geven!

 

E-adres doorgeven? Dat kan bij een van ons:

Ineke Zijlstra, scriba, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leny de Zeeuw, ledenadministratie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Online kerkdiensten beluisteren

 

Deze online kerkdiensten zijn te vinden bij Hoofdmenu -> Live kerkdiensten -> Live meeluisteren of Diensten (Hier kunt u eerder opgenomen diensten beluisteren).

 

 

Verandering in het lidmaatschap van de kerk

Voor sommige leden binnen onze kerk geldt dat zij ingeschreven staan als niet-gedoopt (geboorteleden), soms zelf zonder dat ze dat weten. Dit komt omdat in het verleden kinderen van ouders die lid waren automatisch ook ingeschreven werden. De landelijke kerk heeft besloten om deze registratie van de niet-gedoopten te laten vervallen.
Dit betekent voor ons als Protestantse Gemeente te Havelte dat de registratie van ongeveer 400 niet-gedoopte leden aangepast moet worden.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en woont samen met een partner/kinderen die doop- en/of belijdend lid is, uw registratie is omgezet naar mee-geregistreerd lid.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en steunt de kerk jaarlijks met een gift. De kerk ervaart dit als een blijk van verbondenheid, uw registratie is omgezet naar Vriend.
• U staat geregistreerd als niet-gedoopt en heeft een brief ontvangen (of ontvangt deze samen met de Actie Kerkbalans) met de vraag of u Vriend wilt worden of uw registratie wilt beëindigen.
Pastorale zorg is er voor iedereen, of u nu lid, mee-geregistreerd of Vriend bent van de kerk. En als kerk zijn wij er ook voor iedereen die op zoek is naar zingeving.
Heeft u vragen over uw registratie, of heeft u bezwaar tegen de verandering? Neemt u dan contact op met Ineke Zijlstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de kerkenraad,
Klaas de Vries, voorzitter
Ineke Zijlstra, scriba

Collectemunten

Uitgifte elke 3de donderdag van de maand van 20.00-20.30 uur en de daarop volgende vrijdag van de maand van 10.30-11.00 uur.

Plaats: Nije Wheeme door Henk Brouwer tel. 0521 342946 en Wim Schreurs tel. 0652477087

 

 

Geld moet rollen

Waarom collectemunten i.p.v. collectebonnen en wat zijn de voordelen?

  • Munten gaan langer mee en zijn duurzamer voor het milieu.
  • Munten zijn veel makkelijker te tellen op kleur.
  • Munten zijn hygiënischer, eventueel makkelijk te wassen.
  • Introductie van de € 2,- munt, naast de € 0,50 en de € 1,00 munten.
  • Altijd gepast, nooit meer op zoek naar kleingeld.
  • Geen contant geld meer in omloop.
  • Ontvangst van een duplicaat van de machtiging als betalingsbewijs voor de Belastingdienst.

De munten zijn 29 mm reliëfmunten met de volgende kleuren:

  • € 0,50 groen
  • € 1,00 rood
  • € 2,00 blauw

De munten worden verkocht in sets van 20 stuks van eenzelfde muntwaarde (of een veelvoud hiervan). Bij aankoop tekent u een machtiging als betalingsbewijs. Dit is tevens een bewijs voor de Belastingdienst i.v.m. de ANBI(Algemeen Nut Beogende Instelling)-status van kerken.

Voor de tijden van Verkoop/uitgifte zie rubriek Collectemunten.

 

Kerkkoor

Het kerkkoor staat onder leiding van dirigent  Johan Rodenhuis.
Het kerkkoor repeteert op donderdagochtend van 09.30 – 11.15 uur in de Nye Wheeme .
Ook kijken wij uit naar nieuwe leden , vooral een paar mannen die het koor wat meer body kunnen geven .
U bent van harte welkom .

Voor meer informatie: klik hier

Kerkdiensten

zo 26 juni 2022 10:00 uur
Ds. Marianne Gaastra
Clemenskerk, Havelte
zo 03 juli 2022 10:00 uur
Mevr. Ds. T. Braam, Wittelte
Clemenskerk, Havelte
zo 10 juli 2022 10:00 uur
Taizé dienst
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 17 juli 2022 10:00 uur
Mevr. Ds. T. Braam, Wittelte
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 24 juli 2022 10:00 uur
Mevr. Ds. D. Kits, Bovensmilde
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 31 juli 2022 10:00 uur
Dhr. P. van Engen, Noordwolde
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 07 aug 2022 10:00 uur
Mevr. P. van der Zee
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 14 aug 2022 10:00 uur
Ds. Marianne Gaastra
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 21 aug 2022 10:00 uur
Nog nader in te vullen
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 28 aug 2022 10:00 uur
Ds. Th. Veenstra
Clemenskerk, Havelte en Online
zo 04 sept 2022 10:00 uur
Mevr. P. Kooymans, Hoogeveen
Clemenskerk, Havelte en Online

Ook in de kerk

Agenda is leeg