KinderwerkKinderwerk

Kindernevendienst

Elke zondag  wanneer er kerkdienst in Havelte is, en het geen tweede zondag van de maand is,  is er kindernevendienst tijdens de kerkdienst.

Wanneer er kindernevendienst is, beginnen de kinderen bij de ouders om 10.00 uur in de kerk. Bij de kindernevendienst gaat het licht mee vanuit de kerk naar de eigen ruimte. Voor de lezingen gaan de kinderen met de leiding naar de eigen ruimte, waar het verhaal van de zondag wordt verteld. Tijdens de collecte komen de kinderen de kerk weer binnen, zodat ze samen met hun ouders de het laatste gedeelte van de dienst meemaken.

Het verhaal dat tijdens de kindernevendienst verteld wordt, is meestal ook het thema in de kerkdienst. Bij de kindernevendienst collecteren we, zodat de kinderen ook op die manier spelend leren te delen. Elk jaar kiezen de kinderen zelf een collectedoel, elk kind kan hiervoor een voorstel doen.

Verder wordt met de dominee samengewerkt bij bepaalde vieringen zoals de startzondag, Advent en Kerst, doopdiensten en de 40 dagentijd en Pasen. De leiding is in handen van vrijwilligers, die bij toerbeurt dienst doen.

Contact: Amarenske de Vries

Kinderkerk

Op de tweede zondag van de maand komt de Kinderkerk bij elkaar van 10.00 tot 11.00 uur. We zijn dan als groep in de Nije Wheeme, het gebouw naast de kerk, in onze ruimte boven de keuken. Iedereen in de basisschoolleeftijd is van harte welkom bij de Kinderkerk. Vanaf de startzondag tot ongeveer Pinksteren is er één keer per maand Kinderkerk.

We steken aan het begin van het uur Kinderkerk een kaars aan een leggen uit waarvoor dat is. Tijdens de Kinderkerk  wordt er een verhaal uit de Bijbel vertelt. Daarna wordt er meestal iets getekend of geknutseld of we doen een spel. Dit doen we om de betekenis van het verhaal beter te begrijpen. Ook bidden en zingen hoort erbij, net zoals het luisteren naar elkaar wanneer iemand iets te vertellen heeft.

Bij de Kinderkerk kiezen we per keer een bekend of minder bekend thema of verhaal om mee te werken. Bij de kinderkerk collecteren we, zodat de kinderen ook op die manier spelend leren te delen. Elk jaar kiezen de kinderen zelf een collectedoel, elk kind kan hiervoor een voorstel doen.

Verder wordt met de dominee samengewerkt bij bepaalde vieren zoals de Startzondag, Advent en Kerst, doopdiensten en de 40 dagentijd en Pasen. De leiding is in handen van vrijwilligers, die bij toerbeurt dienst doen.

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden van zaken die in de Kinderkerk spelen, kunt u een email sturen aan. Via de mail houden we ook contact met de ouders en kinderen die bij de Kinderkerk (willen) horen.

Contact: Alet Jansen
telefoon: 0521-345527

Kindernevendienst

Elke zondag, behalve de eerste zondag van de maand