SCHENKINGEN, ERFSTELLINGEN & LEGATEN

Als u gaat nadenken over uw nalatenschap, denk dan ook eens aan de plaatselijke, kerkelijke gemeente. Als u overweegt om deze gemeente in de toekomst te steunen kunt u dit laten vastleggen in een testament.
U bepaalt zelf wie uw erfgenamen zijn en u kunt de kerkelijke gemeente als
(mede)-erfgenaam benoemen. Bovendien kunt u in uw testament vermelden dat uw nalatenschap voor een bepaald aspect van het kerkenwerk gebruikt moet worden.
U kunt de kerkelijke gemeente op twee manieren in uw testament opnemen: in de vorm van een legaat of door een erfstelling.
Legaten: u laat de kerkelijke gemeente een legaat na.
Een legaat is een vaststaand bedrag of een bij name genoemd onroerend goed of voorwerp, zoals een huis of een schilderij.
Erfstellingen: u benoemt de kerkelijke gemeente als erfgenaam voor een deel van de erfenis. Een erfgenaam is een persoon of organisatie die de rechten en plichten van de overledene overneemt.
Als u de kerkelijke gemeente tot (mede-)erfgenaam benoemt, betekent dat dat de kerkelijke gemeente, samen met eventuele andere erfgenamen, verantwoordelijk wordt voor uw nalatenschap. U kunt aangeven hoe groot het percentage is dat iedere erfgenaam erft.
Mocht u meer informatie wensen dan kunt u contact opnemen met uw notaris.
Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met het college van kerkrentmeesters.

zo 28 apr 2019 10:00 uur
Ds. mw. W. van der Linden, Steenwijk